Glijmiddel op Waterbasis

Uitwassen uit kleding en textiel:

Glijmiddelen op waterbasis bestaan voornamelijk uit water en een bindingsmiddel. Meestal is dit een natuurlijk bindmiddel en soms een chemisch bindmiddel.
De bindmiddelen zijn meestal een soort zetmeel of glucose.

Voordelen Glijmiddel op waterbasis:

 • Goedkoop
  Glijmiddel op waterbasis is erg makkelijk te produceren. De ingrediënten zijn met name water en een bindmiddel. Dit zijn zeer goedkope grondstoffen. Hierdoor is glijmiddel op waterbasis vaak een goedkoop soort glijmiddel. In ieder geval goedkoper dan de andere varianten.
 • Uitwasbaar
  Doordat het glijmiddel op waterbasis eigenlijk volledig is gemaakt van water en een bindmiddel dat met water mengbaar / oplosbaar is kun je dit glijmiddel makkelijk uitwassen.
  Lauwwarm water lost dit glijmiddel over het algemeen meteen op. Hierdoor krijg je eigenlijk ook nooit vlekken van glijmiddel in je textiel welke je niet makkelijk uit kunt wassen.
 • Glijmiddel geknoeid op tapijt of bankstel?
  Ook dit is over het algemeen makkelijk weg te halen door met een vochtige of natte lauwwarme doek het oppervlakte te reinigen.
 • Smaakloos en geurloos
  Glijmiddel op waterbasis hoeft eigenlijk geen smaak of geur te hebben. De basis grondstoffen hebben dit ook niet.
  Glijmiddel op waterbasis is normaal gesproken dus smaak-, kleur- en geurloos.
  Hier kun je er echter ook makkelijk een geur of smaak aan toevoegen. Deze geuren en smaken zijn, doordat de basis geen eigen smaak en geur hebben, het makkelijkst naar wens aan te passen en zo geur- en smaakecht als mogelijk te houden.
 • Orale seks en glijmiddel op waterbasis
  Een ander voordeel van smaakloos glijmiddel op waterbasis is dat je er bij de orale seks eigenlijk niks van proeft. Ook siliconen glijmiddel is hier prima bij te gebruiken, maar dat geeft vaak een beetje een droge mond of viezere smaak.
 • Tast speeltjes niet aan
  De meeste glijmiddelen op siliconenbasis tasten in meer of mindere mate je speeltjes op siliconenbasis vaak een beetje aan. Dit komt de levensduur van uw sekstoy vaak niet ten goede.
Hoewel de EROS glijmiddelen op siliconenbasis dit over het algemeen bij goede speeltjes nauwelijks tot niet merkbaar doen is, bij overdadig gebruik en het niet goed schoonhouden van uw speeltjes direct na gebruik, dit altijd een risico.
Glijmiddelen op waterbasis doen dit helemaal niet en zijn dus in principe vaak beter om te gebruiken in combinatie met (goedkopere) siliconen speeltjes.

Nadelen Glijmiddel op Waterbasis:

Glijmiddel op waterbasis heeft ook een aantal nadelen.

 • Plakkerig
  Door de samenstelling van de bindmiddelen is een glijmiddel op waterbasis vaak net wat kleveriger / plakkeriger als glijmiddel op siliconen basis.
  Dit hoeft echter niet zo te zijn. De EROS waterbasis glijmiddelen zijn over het algemeen niet plakkerig.
 • Droogt sneller uit/op
  Glijmiddel op waterbasis droogt vrij snel op. Dit komt omdat het water vervliegt en opgenomen kan worden door de huid. Op zich is dit niet erg, maar je moet sneller bijsmeren als met glijmiddel op siliconenbasis.
  Het nadeel is wel dat een glijmiddel op waterbasis beduidend minder geschikt is voor een goede en lange massage. Je blijft bijsmeren.
 • Allergieën
  Sommige mensen zijn allergisch voor glijmiddel op siliconenbasis.
  Vaak zijn ze dan allergisch voor de bindmiddelen die hierbij gebruikt worden.
  Het kan dus goed zijn dat je bij gebruik van een ander merk op siliconenbasis een allergische reactie krijgt, maar bij EROS niet.
  Mocht je echter zelfs van EROS last krijgen, dan kun je altijd nog een glijmiddel op waterbasis gebruiken.
De waardering van eroswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 639 reviews.